AcasăJaponiaUn tribunal din Osaka a stabilit că interzicerea căsătoriilor gay nu contravine...

Un tribunal din Osaka a stabilit că interzicerea căsătoriilor gay nu contravine Constituţiei. Cum este definită căsătoria în Japonia

-

O instanţă din Osaka a decis luni că în Japonia pot fi interzise căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Sondajele de opinie arată că tot mai mulţi japonezi susţin că trebuie acceptate căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Trei cupluri homosexuale – doi formate din bărbați și unul din femei – reclamaseră la curtea districtuală respectivă neconstituţionalitatea interdicţiei de a se căsători, cerând totodată despăgubiri în valoare de un milion de yeni (circa 7.400 de dolari), potrivit Reuters.

Instanţa a respins solicitările.

Un tribunal din Sapporo afirmase în martie 2021 că interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex contravine Constituţiei Japoniei, deşi aceasta defineşte căsătoria ca bazată pe „acordul reciproc al ambelor sexe”.

/www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

‘Pentru protejarea ordinii internaționale’, Japonia anunță că va intensifica sancțiunile împotriva...

Guvernul Japoniei va continua să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, intensificând în același timp sprijinul pentru Ucraina, a declarat, la obișnuita conferință de presă...