AcasăJaponia'Evacuaţi imediat!': Japonia a cerut locuitorilor din Hokkaido să se refugieze în...

‘Evacuaţi imediat!’: Japonia a cerut locuitorilor din Hokkaido să se refugieze în clădiri sau subterane după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistice

-

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, joi, declanşând o scurtă alertă în insula japoneză Hokkaido, înainte ca Japonia să clarifice că proiectilul nu a lovit teritoriul său, potrivit AFP. Racheta „nu a căzut pe teritoriul japonez”, a declarat prim-ministrul Fumio Kishida. Ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, a spus că este probabil o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), informează news.ro.

Proiectilul „este probabil o rachetă balistică de clasă ICBM” a cărei traiectorie a fost „înclinată abrupt spre est”, a declarat Hamada reporterilor, adăugând că racheta nu pare să fi căzut în zona economică exclusivă (ZEE) japoneză.

„Evacuaţi imediat! Evacuaţi imediat!”, a ordonat guvernul japonez într-un mesaj, cerând locuitorilor din Hokkaido să se refugieze în clădiri sau în subterane. Cu toate acestea, poliţiştii de coastă şi autorităţile locale au exclus rapid orice pericol.

www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

‘Pentru protejarea ordinii internaționale’, Japonia anunță că va intensifica sancțiunile împotriva...

Guvernul Japoniei va continua să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, intensificând în același timp sprijinul pentru Ucraina, a declarat, la obișnuita conferință de presă...

Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura