AcasăFashionPremierul Japoniei a demisionat din motive de sănătate. A fost cel mai...

Premierul Japoniei a demisionat din motive de sănătate. A fost cel mai longeviv prim ministru din istoria statului nipon

Shinzo Abe conduce Japonia din 2012, însă a mai avut un mandat de un an între 2006 și 2007, moment în care a demisionat tot din motive de sănătate. Acesta este perceput drept un conservator și naționalist. De asemenea, în perioada mandatului său, Shinzo Abe a încercat să elimine clauza pacifistă din Constituția Japoniei care interzice țării să aibă o armată non-defensivă.

-

Premierul nipon Shinzo Abe şi-a anunţat vineri intenţia de a demisiona din motive de sănătate, după şapte ani şi opt luni la conducerea executivului de la Tokyo, informează AFP.

Am decis să demisionez din postul de prim-ministru”, a declarat Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă în care a explicat că o boală cronică inflamatorie a intestinului, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a recidivat.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

‘Pentru protejarea ordinii internaționale’, Japonia anunță că va intensifica sancțiunile împotriva...

Guvernul Japoniei va continua să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, intensificând în același timp sprijinul pentru Ucraina, a declarat, la obișnuita conferință de presă...

Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura