AcasăFashionPremierul Japoniei a demisionat din motive de sănătate. A fost cel mai...

Premierul Japoniei a demisionat din motive de sănătate. A fost cel mai longeviv prim ministru din istoria statului nipon

Shinzo Abe conduce Japonia din 2012, însă a mai avut un mandat de un an între 2006 și 2007, moment în care a demisionat tot din motive de sănătate. Acesta este perceput drept un conservator și naționalist. De asemenea, în perioada mandatului său, Shinzo Abe a încercat să elimine clauza pacifistă din Constituția Japoniei care interzice țării să aibă o armată non-defensivă.

-

Premierul nipon Shinzo Abe şi-a anunţat vineri intenţia de a demisiona din motive de sănătate, după şapte ani şi opt luni la conducerea executivului de la Tokyo, informează AFP.

Am decis să demisionez din postul de prim-ministru”, a declarat Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă în care a explicat că o boală cronică inflamatorie a intestinului, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a recidivat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A treia cea mai mare economie din lume nu riscă nimic:...

Guvernul din Japonia alocă încă 6% din PIB către stimularea economiei, la doar o lună după ultimele măsuri anunţate pentru a combate recesiunea încă...