AcasăJaponiaSabii japoneze antice atribuite lui Nioh Nioh Taro Kiyotsuna (二王太郎清綱)

Sabii japoneze antice atribuite lui Nioh Nioh Taro Kiyotsuna (二王太郎清綱)

-

Astăzi, suntem încântați să vă arătăm o nouă sabie japoneză antică. Potrivit NBTHK care a autentificat lama, aceasta este atribuită unuia dintre fierarii armurieri ai lui Nioh.

Deși documentul de autentificare nu spune când a fost realizată, am contactat NBTHK pentru a-i confirma vechimea. Ei cred că a fost creată în timpul perioadei Kamakura târzii (aproximativ acum 700 de ani), pe baza caracteristicilor lamei.

Această școală de metalurgisti a stăpânit o măiestrie superbă și este cunoscută ca una dintre cele mai faimoase școli din această regiune.

Nioh este o școală de fierari care a înflorit de la mijlocul perioadei Kamakura până la sfârșitul perioadei Muromachi (acum 500-750 de ani) și a durat până în perioada Edo (acum 150-400 de ani).

Școala a fost fondată de Nioh Taro Kiyotsuna (二王太郎清綱) în provincia Suo (prefectura Yamaguchi de astăzi).

Conform lucrărilor sale rămase posteritătii, cea mai veche lamă a fost forjată în 1265. În prezent se află în Altarul Itsukushima din Hiroshima.

Se spune că fierarii Nioh au început să forjeze săbii în jurul anului 1205 (perioada Kamakura timpurie). Sabierii Nioh au moștenit numele de la numele fondatorului său 清(Kiyo), asa cum sînt si  清房(Kiyofusa), 清長(Kiyonaga).

Mai multe informații sunt disponibile la linkul de mai jos:

www.samuraimuseum.jp/…/antique-japanese-sword…/


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura