AcasăJaponiaJaponia trimite soldați în Sudan pentru a-și evacua cetățenii. Cel puțin 270...

Japonia trimite soldați în Sudan pentru a-și evacua cetățenii. Cel puțin 270 de oameni au murit în luptele de până acum

-

Japonia va trimite soldați în Sudan și un avion pentru a evacua în siguranță cei aproximativ 60 de cetăţeni japonezi care sunt blocați aici și nu mai au acces la apă și la hrană, a anunțat guvernul nipon. Luptele au continuat și marți între armată și gruparea paramilitară RSF, în ciuda faptului că fusese anunțat un armistițiu de 24 de ore, scrie The Guardian.
„Am reuşit să luăm legătura cu aceste 60 de persoane de acolo, dar ele se află într-o situaţie dificilă din cauza lipsei de hrană şi apă, precum şi a frecventelor întreruperi de energie electrică şi a înrăutăţirii situaţiei, aşa că guvernul le acordă asistenţă în toate modurile posibile”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al executivului nipon, Hirokazu Matsuno, potrivit Agerpres. Matsuno a explicat că este vorba, în principal, de diplomaţi, personal umanitar şi cetăţeni japonezi stabiliţi în Sudan.

Citește mai mult la:   /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

‘Pentru protejarea ordinii internaționale’, Japonia anunță că va intensifica sancțiunile împotriva...

Guvernul Japoniei va continua să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, intensificând în același timp sprijinul pentru Ucraina, a declarat, la obișnuita conferință de presă...