AcasăJaponiaJaponia și România au semnat un acord bilateral de colaborare economică în...

Japonia și România au semnat un acord bilateral de colaborare economică în domeniul tehnologiei și inovației

-

În urma discuțiilor dintre presedintele României Klaus Iohannis și omologul său japonez, Fumio Kishida, s-a convenit asupra unui parteneriat care să promoveze dezvoltarea economică prin intermediul tehnologiei și a inovației.

Potrivit acordului, Japonia va sprijini România în dezvoltarea sectorului IT și a tehnologiilor avansate, prin intermediul investițiilor și transferului de cunoștințe tehnologice. În schimb, România va oferi Japoniei oportunități de afaceri în sectorul energetic și al infrastructurii, cu accent pe dezvoltarea de proiecte care să promoveze eficiența energetică și reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Presedintele României a subliniat că acest parteneriat este un pas important în promovarea dezvoltării economice și tehnologice a țării sale, în timp ce omologul său japonez a apreciat potențialul României în domeniul tehnologiei și a reiterat angajamentul Japoniei de a sprijini eforturile de modernizare ale României.

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

‘Pentru protejarea ordinii internaționale’, Japonia anunță că va intensifica sancțiunile împotriva...

Guvernul Japoniei va continua să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, intensificând în același timp sprijinul pentru Ucraina, a declarat, la obișnuita conferință de presă...

Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura