AcasăJaponiaJaponia intra in top 5 jucatori mondiali in domeniul apararii Tokyo se...

Japonia intra in top 5 jucatori mondiali in domeniul apararii Tokyo se reinarmeaza masiv in fata amenintarilor Chinei

-

Confruntată cu amenințarea reprezentată de China în regiunea Indo-Pacific, Japonia a abandonat poziția sa tradițional prudentă și pacifistă, se reînarmează masiv și se apropie și mai mult de Statele Unite. Organizarea summit-ului G7 la Hiroshima s-a înscris în continuarea multiplicării inițiativelor diplomatice luate de la începutul acestui an de către premierul japonez Fumio Kishida: un turneu în Europa și în Statele Unite, un summit istoric cu Coreea de Sud, o vizită la Kiev.

Aceste deplasări – în care chestiunile de securitate, și mai ales războiul din Ucraina și sensibilul dosar Taiwan, joacă un rol important – însoțesc o schimbare notabilă a posturii strategice globale a arhipelagului nipon. În decembrie 2022, Japonia a publicat două noi documente legate de apărare, între care o strategie de securitate națională și o strategie de apărare națională.

Japonia intră în top 5 jucători mondiali în domeniul apărării. Tokyo se reînarmează masiv în fața amenințărilor Chinei

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

‘Pentru protejarea ordinii internaționale’, Japonia anunță că va intensifica sancțiunile împotriva...

Guvernul Japoniei va continua să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, intensificând în același timp sprijinul pentru Ucraina, a declarat, la obișnuita conferință de presă...

Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura