AcasăJaponiaJaponia acuză China că a lansat 5 rachete în apele sale și...

Japonia acuză China că a lansat 5 rachete în apele sale și cere oprirea imediată a manevrelor militare din jurul Taiwanului

-

ACTUALIZARE 19:20 Ministrul de externe japonez, Yoshimasa Hayashi a cerut joi „oprirea imediată” a manevrelor militare chineze în jurul Taiwanului, lansate ca ripostă de China la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei, relatează France Presse.

„Acţiunile Chinei au de data aceasta un impact grav asupra păcii şi stabilităţii în regiune. Cer încă o dată oprirea imediată a acestor manevre militare”, a declarat Hayashi în faţa jurnaliştilor la Phnom Penh, capitala Cambodgiei, unde participă la reuniunea Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

China a lansat joi mai multe rachete care au survolat Taiwanul.

Rachete balistice chineze ar fi căzut pentru prima oară în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei, a anunţat joi ministrul apărării nipon Nobuo Kishi, citat de AFP.

„S-ar putea ca cinci din nouă rachete balistice lansate de China să fi aterizat în ZEE a Japoniei”, a declarat Kishi jurnaliştilor, în timp ce China a început joi ample manevre militare în apele din jurul Taiwanului după vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/japonia-acuza-china-ca-a-lansat-cinci-rachete-in-apele-sale-o-problema-grava-care-ne-afecteaza-securitatea-nationala-2036839

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura