AcasăJaponiaJaponia a aprobat primul medicament pentru avort, cu o întârziere de zeci...

Japonia a aprobat primul medicament pentru avort, cu o întârziere de zeci de ani

-

Ministerul Sănătății din Japonia a aprobat prima pilulă pentru avort din statul asiatic, la zeci de ani după ce a devenit disponibilă în majoritatea statelor occidentale, scrie CNN.
Comisia farmaceutică a ministerului a acordat vineri aprobarea pentru MeFeego Pack, o pilulă fabricată de compania farmaceutică britanică Linepharma, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Medicamentul a fost analizat la minister de mai bine de un an.
Au fost mai multe întâlniri pentru a stabili dacă accesul la acest medicament va fi sau nu autorizat spre vânzare pe piaţa japoneză. Pilula combină mifepristona și misoprostolul, pe care Organizația Mondială a Sănătății le-a inclus în lista sa de medicamente esențiale, descrise ca fiind sigure și eficiente pentru femeile însărcinate.

Citește mai mult la: www.digi24.ro/stiri/externe/japonia-a-aprobat-primul-medicament-pentru-avort-cu-o-intarziere-de-zeci-de-ani-2325571

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

‘Pentru protejarea ordinii internaționale’, Japonia anunță că va intensifica sancțiunile împotriva...

Guvernul Japoniei va continua să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, intensificând în același timp sprijinul pentru Ucraina, a declarat, la obișnuita conferință de presă...