AcasăJaponiaEvadarea lui Carlos Ghosn: Doi americani au fost condamnați la închisoare în...

Evadarea lui Carlos Ghosn: Doi americani au fost condamnați la închisoare în Japonia pentru rolul lor în fuga fostului președinte Nissan / Unul dintre bărbați este un veteran al Forțelor Speciale ale SUA

-

O instanță din Tokyo i-a condamnat la închisoare marți pe americanii Michael Taylor, un veteran al Forțelor Speciale ale SUA, și pe fiul său Peter pentru ajutarea fostului președinte al Nissan Carlos Ghosn, să fucă din Japonia, relatează CNN.

Cei doi bărbați au pledat vinovat și și-au cerut scuze în fața instanței luna trecută, afirmând că își regretă rolul în fuga lui Ghosn din Japonia, fostul președinte al Nissan părăsind țara ascuns într-o cutie urcată la bordul unui avion privat de pe aeroportul Kansai.

Michael Taylor a fost condamnat la doi ani de închisoare și fiul său la un an și 8 luni.

Judecătorul-șef Hideo Nirei a motivat sentința afirmând că bărbații se fac vinovați de facilitarea fugii lui Ghosn care se confruntă cu „acuzații serioase” în Japonia și că acesta nu intenționează să se întoarcă în țară pentru a fi judecat, potrivit Washington Post.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A treia cea mai mare economie din lume nu riscă nimic:...

Guvernul din Japonia alocă încă 6% din PIB către stimularea economiei, la doar o lună după ultimele măsuri anunţate pentru a combate recesiunea încă...