… Am fost în Japonia și experiența a fost copleșitoare în multe și felurite înfățișări – dar, una peste alta, sentimentul rezultat este unul de uluire și descurajare: oamenii aceia trăiesc într-o altă lume, în care fiecare se străduiește permanent să facă cât mai bine, dacă nu chiar perfect, ceea ce are de făcut, indiferent despre ce ar fi vorba.

În plus, nimic nu pare a fi făcut vreodată fără gândul permanent la ceilalți, la felurile în care acțiunea unuia influențează viețile și confortul celor din jur. Aceste două reguli fundamentale se aplică, din câte am observat, în orice domeniu și activitate – fie că e vorba de simplul mers pe jos, sau de curățenia publică, sau de gătitul și mâncatul la cârciumă, sau de monitorizarea ușilor din trenurile de metrou, sau de oricare altă acțiune, oricât de măruntă, pe care o faci în societate de-a lungul vieții tale.

Rezultatul acestei preocupări permanente a japonezilor de a-și îndeplini scopul în viață poate fi constatat în miriade de efecte pozitive, în fiecare clipă…

mai mult la :  www.petreanu.ro


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns