Ambasadorul Japoniei la București, Hitoshi Noda, a atras atenția autorităților române pentru lipsa de respect arătată de Guvernul român anul trecut, informează ProTV.

Cunoscuți pentru calitățile ireproșabile în domeniul diplomației și protocolului, japonezii nu au uitat incidentul din ianuarie anului trecut. Ambasadorul nipon în România a ținut să reamintească, la un an și jumătate de la momentele prin care a trecut premierul Japoniei, de primirea de care a avut parte Shinzo Abe la prima sa vizită oficială în România, programată pentru 16 ianuarie.

“O misiune importantă formată din oameni de afaceri puternici l-a însoţit pe prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, când a venit în vizită în ţara voastră anul trecut. Însă prim-ministrul nipon a sosit la București doar ca să afle că nu era așteptat de unele autorități cu care avea programate întrevederi politice, din cauză că unul dintre responsabilii români tocmai demisionase. Cu toate acestea, au avut loc mai multe întâlniri de afaceri.”, a declarat Hitshi Noda la Forumul Internațional de Afaceri, un eveniment dedicat impulsionării companiilor din România pentru expanisunea pe piețele din străinătate și sponsorizarea investițiilor.

mai mult la :  www.caleaeuropeana.ro

Lasă un răspuns