Ministrul Economiei din Japonia, Yasutoshi Nishimura, a declarat că guvernul intenţionează să ridice starea de urgenţă înainte de 31 mai, termenul stabilit la nivel naţional, în „multe dintre cele 34 de prefecturi” care nu se numără printre cele mai afectate de pandemie.

„Ridicarea stării de urgenţă în multe dintre cele 34 de prefecturi, care le exclud pe cele vizate de măsurile de precauţie specifice, va fi cel mai probabil luată în calcul în condiţiile în care, în ultimul timp, în numeroase prefecturi nu au mai fost cazuri noi infectare”, a declarat Nishimura în cadrul unei dezbateri la postul public NHK, conform Reuters.

Nishimura, responsabil de combaterea epidemiei, a spus că există o tendinţă în scădere a cazurilor săptămânale de noi infecţii, iar numărul de cazuri noi pe cap de locuitor va fi unul dintre criteriile de evaluare luate în calcul pentru ridicarea restricţiilor.

Săptămâna trecută, Japonia a extins prelungirea stării de urgenţă în întregul arhipelag nipon până la 31 mai, însă a precizat că situaţia va fi reevaluată la o reuniune a grupului de lucru pentru coronavirus, la 14 mai, şi este posibil ca în unele prefecturi restricţiile să fie ridicate mai devreme.

mai mult la  /newsweek.ro/


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns