Japonia plănuieşte să ridice starea de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19, aflată în vigoare în 19 prefecturi ale sale, la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat luni postul public de radio şi televiziune din această ţară, NHK, citat de Reuters.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a dezvăluit că a discutat despre relaxarea restricţiilor antiepidemice cu miniştrii de resort în cursul zilei de luni şi va solicita marţi o opinie şi de la grupul de consilieri ai Guvernului de la Tokyo.

„Vom lua decizia finală în această chestiune bazându-ne pe sfaturile şi pe discuţiile pe care le vom avea mâine cu grupul de experţi guvernamentali”, a precizat luni premierul nipon în faţa reporterilor locali.

Dacă măsura va fi aprobată, Japonia va deveni din nou o ţară fără restricţii specifice stării de urgenţă pentru prima dată după o pauză de aproape şase luni.

Actualele restricţii impun restaurantelor să se închidă mai devreme şi să nu vândă băuturi alcoolice. Rezidenţii sunt sfătuiţi să evite ieşirile din locuinţe care nu sunt urgente şi să nu traverseze graniţele dintre prefecturile nipone.

/www.agerpres.ro/mondorama/


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns