Toyota, cel mai mare producător auto din lume intră în cursa pentru Lună cu un rover cu echipaj uman

Toyota Motor intenționează să folosească tehnologia de celule de combustibil regenerativ pentru a alimenta un rover lunar cu echipaj uman, au declarat vineri directorii companiei, vorbind totodată de perspectiva utilizării în viitor a gheții de pe Lună ca sursă de energie, relatează Reuters.

Anunțul Toyota vine în contextul în care Japonia și-a intensificat ambițiile spațiale sub conducerea prim-ministrului Fumio Kishida. Țara insulară participă la programul Artemis al NASA și intenționează să aibă un astronaut pe stația spațială lunară numită Gateway, în a doua jumătate a acestui deceniu.

Toyota a colaborat cu agenția spațială a Japoniei din 2019 pentru a dezvolta roverul lunar cu echipaj uman pe care l-au numit Lunar Cruiser și pe care speră să îl plaseze pe Lună în 2029.

„În scopul de a desfășura cercetări pe termen lung și stabile pe suprafața Lunii, ne propunem să obținem diverse elemente pe loc, pe parcursul unui interval lung de timp” a declarat Ken Yamashita, șeful proiectelor de explorare lunară la Toyota.

science.hotnews.ro


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

  1. Impresionanta initiativa a lui Toyota de a folosi tehnologia de celule de combustibil regenerativ pentru a alimenta un rover lunar cu echipaj uman arata ca am pornit intr-o aventura interplanetara in viitorul apropiat. Suntem impresionati de efortul lor si ii felicitam pentru acest proiect ambitios!

Lasă un răspuns