O omle-xcelentă odisee prin cel mai bune locuri unde se serveste „omurice / omleta japoneză” în Tokyo

Alegerea celor mai bune locuri pentru a mânca un fel de mâncare atât de emblematic precum omuraisu nu va fi niciodată ușoară.

O  transliterație japoneză de la „omletă” și „orez”, „omurice” este un element de bază al tradiției yо̄shoku a națiunii nipone. Sub această umbrelă stau mâncărurile cu reețete  înghețate în timp de la prima lor creație în negura Epocii Meiji (1868-1912) – lucruri precum karē-raisu (curry introdus din Marea Britanie), hambāgu sutēki (hamburger dara fară chifla) și katsuretsu (carne de porc cotlet). Aceste feluri de mâncare reflectă o perioadă în care nu numai moda, ci și alimentația dictau o schimbare a dietei pentru mulți japonezi.

Deseori anglicizat ca „omurice”, acest fel de mâncare care constă dintr-o omletă pufoasă, galbenă umplută cu orez japonez iar deaspura se decoreaza cu diverse feluri de ketchup. Dar se poate să aibă un sos demi-glace pus peste omletă sau poate că stă într-o fiertrură de bīfu karē (curry de vită). Nu există niciun alt fel de mâncare care să fie complet în afara conceptului popular de „mâncare japoneză” și, de asemenea, un fel de mâncare japonez prin excelență.

An egg-cellent odyssey through Tokyo’s best ‘omurice’

 

 


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns