Japonia: Scandal de proporţii de fraudă financiară, patru miniştri au demisionat

0
129

aponia este afectată de un amplu scandal de fraudă financiară. Patru miniştri au demisionat. Premierul Fumio Kishida a anunţat că acest scandal fragilizează şi mai mult partidul din care face parte. Aflat la putere din 2021, premierul Japoniei se confrunta înainte de acest scandal de o scădere de popularitate.

Premierul Fumio Kishida a înlocuit patru membri din cabinetul său, în încercarea de a atenua consecinţele scandalului de fraudă financiară. Este vorba despre ministrul Economiei şi Comerţului, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Agriculturii şi secretarul general al Guvernului care ocupa şi funcţia de purtător de cuvânt. De asemenea, 5 vicepremieri şi alţi înalţi responsabili au demisionat.

Potrivit presei japoneze citate de AFP, procurorii investighează acuzațiile de fraudă împotriva a zeci de membri ai Partidului Liberal-Democrat, partid care a guvernat țara aproape continuu de la înființarea sa, în 1955.

Aceştia sunt suspectaţi că au omis să declare echivalentul a câtorva milioane de euro, colectate din vânzarea de bilete pentru serile de strângere de fonduri, sume pe care partidul le-ar fi plătit.

https://www.rfi.ro/special-paris-162450-japonia-scandal-de-proportii-de-frauda-financiara-patru-ministri-au-demisionat


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns