Japonia: Comoara uriasa de pe fundul marii, peste 200 de milioane de tone de noduli de mangan care contin in abudenta nichel si cobalt

1

Mai mult de 200 de milioane de tone de noduli de mangan bogati in metale rare exista pe fundul marii in apropiere de Minamitorishima, o insula indepartata din Tokyo, au declarat vineri Fundatia Nippon si Universitatea din Tokyo, informeaza Japan Times.

Din punct de vedere geologic, nodulii sunt definiti drept concretiuni rotunde sau sferice de roca. In geologia marina, mai precis, termenul se refera de obicei la nodulii de mangan, un tip de mineral care se formeaza prin acretie in straturi concentrice in jurul unui fragment de alta roca sau material biologic, numit nucleu. Atunci cand un nodul de mangan este taiat in doua, straturile circulare din jurul nucleului amintesc de inelele arborilor.

Organizatia non-profit si universitatea nationala au descoperit o cantitate uriasa de concentratii minerale de pe fundul marii care contin din abundenta metale rare precum cobaltul si nichelul – ambele esentiale pentru bateriile litiu-ion – intr-un studiu care a acoperit o zona la adancimi de aproximativ 5.000 de metri in zona economica exclusiva a tarii din largul insulei din Pacific.

 

Japonia: Comoara uriasa de pe fundul marii, peste 200 de milioane de tone de noduli de mangan care contin in abudenta nichel si cobalt

 


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns