Guvernul Japoniei a refuzat nota de protest cu privire la Insulele Kurile, transmisă ambasadorului Japoniei în Rusia, Toyohisa Kozuki, de ministrul rus adjunct de externe, Igor Morgulov, a declarat secretarul Cabinetului nipon, Yoshihide Suga, comentând conţinutul notei de protest.

Toyohisa Kozuki ambasadoru Japoniei în Rusia
Toyohisa Kozuki ambasadorul Japoniei în Rusia

Seria replicilor dintre guvernele de la Moscova şi Tokyo a continuat miercuri, cu o notă de protest transmisă de Ministerul Afacerilor Externe din Rusia Guvernului de la Tokyo, după ce Japonia s-a declarat indignată de vizita premierului rus, Dmitri Medvedev, în Insulele Kurile. Discutând ultimele evoluţii ale relaţiei dintre cele două state: secretarul Cabinetului nipon, Yoshihide Suga, a precizat: „Referitor la nota de protest nu întelegem astfel de proteste.

Ambasadorul Japoniei în Rusia, Toyohisa Kozuki, a prezentat din nou poziţia părţii nipone, poziţia statului nostru, ministrului rus adjunct de externe, Igor Morgulov, explicându-i că astfel de declarații din partea rusă sunt inacceptabile”, relatează Agenţia de presă TASS. După cum mai menţionează secretarul Cabinetului nipon, Yoshihide Suga, Guvernul japonez intenționează să continue negocierile active cu partea rusă pe baza poziției sale de bază, soluţionarea chestiunii cu privire la semnarea unui tratat de pace și încheierea ulterioară a unui tratat de pace”. Oficialul japonez a mai adăugat că negocierile ar trebui desfăşurate „într-un mediu calm şi paşnic”.

mai mult la :  radiochisinau.md

Lasă un răspuns