Cireşii au înflorit şi, în pofida avertizărilor legate de noul coronavirus, japonezii au ieşit în număr mare în aer liber pentru a admira spectacolul uluitor oferit de florile albe şi roz ale acestor arbori, mulţi dintre aceştia participând chiar la tradiţionalul picnic organizat cu această ocazie, puternic descurajat în acest an de către autorităţile locale, informează AFP, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, Agenţia de meteorologie japoneze (JMA), care monitorizează cu atenţie evoluţia florilor de cireş, a declarat deschis sezonul de înflorire în Tokyo. Semnalul de deschidere a sezonului florilor de cireş nu a fost dat niciodată atât de devreme în întreaga istorie a acestor statistici florale, care au debutat în 1953.

Ramurile goale ale acestor arbori din parcuri, grădinile templelor, curţile şcolilor şi de pe bulevarde s-au umplut dintr-o dată de flori, într-o veritabilă explozie pastelată, marcând debutul „hanani”, obiceiul japonez de a contempla frumuseţea florilor de cireş proaspăt deschise.

mai mult la  /deschide.md/


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns