Când înfloresc cireșii, în Japonia este un vârf de sezon turistic. Această perioadă generează în economie peste 5 miliarde de euro. Fenomenul spectaculoșilor pomi înfloriți atrage mulți turiști, veniți adesea de foarte departe: magnetul este sakura, adică cireșii în floare ai Japoniei, care fac din peisaj un ocean de ramuri înflorite, ce se întinde cât vezi cu ochii.

Primăvara, în arhipelagul nipon, este momentul care aduce foarte multă exaltare. Tocmai de aceea, la modul foarte serios, se încearcă să se facă tot felul de predicții în legătură cu momentul când cireșii vor începe să înflorească și când vor fi în plenitudinea splendorii lor.

Sosirea și durata acestei perioade speciale depinde de regiune și de an, de climă, evident, însă înflorirea cireșilor are loc în general de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lui aprilie și se poate prelungi chiar până la începutul lunii mai, indică site-ul Oficiului Național pentru Turism al Japoniei.

Circa 63 de milioane de persoane au călătorit în 2018 spre Japonia sau în interiorul Japoiei pentru a observa fenomenul, a estimat Universitatea din Kansai, citată de Bloomberg. Beneficiile economice legate de acest sezon turistic s-ar ridica la peste 5 miliarde de euro, potrivit cifrelor furnizate anul trecut de un profesor emerit în economie al acestei universități.

mai mult la : www.digi24.ro

Lasă un răspuns