Alegeri în Spania. Partidul Popular pe primul loc, dar nu ajunge la majoritate cu extrema dreaptă. Sanchez ar putea rămâne la putere

1
47
Spania ar putea avea prima participare de extremă-dreapta la guvernare de la dictatura lui Francisco Franco, sondajele efectuate în ultima săptămână de campanie – şi date publicităţii duminică seara, după închiderea urnelor – arătând că Partidul Popular (PP) de centru-dreapta şi Vox, partidul anti-musulman şi antifeminist, câştigă suficiente locuri în alegerile de duminică pentru a forma o coaliţie, relatează Reuters.
ACTUALIZARE luni, 24 iulie, 02:05 – Premierul socialist spaniol, Pedro Sánchez, care păstrează şansa de a rămâne la putere după ce a limitat câştigul opoziţiei de dreapta, a afirmat duminică seară că dreapta şi extrema dreaptă au fost „înfrânte” la alegerile legislative. „Blocul retrograd al Partidului Popular (dreapta) şi Vox (extremă dreapta) a fost înfrânt”, a declarat el în faţa militanţilor socialişti entuziaşti adunaţi în faţa sediului Partidului Socialist din centrul Madridului.

1 COMENTARIU

  1. Rezultatele obtinute arata ca Spania se apropie de o coalitie formata din Partidul Popular si Vox, care ar putea aseza extrema dreapta la guvernare pentru prima oara de la dicatura lui Franco. Acest lucru reprezinta o schimbare dramatica in sistemul politic spaniol. Este foarte important ca cetatenii spanioli sa fie vigilenti si sa urmareasca indeaproape acest fenomen politic deoarece aceasta schimbare poate avea consecinte reprezentative pentru democratia spaniola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.