Un soi de orez pentru sushi s-ar îndrepta spre dispariție în Japonia

0
7

Schimbările climatice își fac resimțite tot mai mult efectele asupra agriculturii în întreaga lume. În Japonia, un soi de orez utilizat pentru sushi s-ar afla pe cale de disparație din cauza căldurilor extreme. Populația s-a panicat de mai multe ori când a văzut că orezul koshihikari lipsește din magazine, notează agrointel.ro.

Potrivit sursei, acest soi a fost cel mai bine vândut orez în magazinele japoneze în ultimii 40 de ani. Cu toate acestea, din cauza căldurii din ultimii ani, boabele de orez devin adesea decolorate și casante. Pe lângă pierderea recoltei, orezul rămas, de calitate mai slabă, aduce și mai puțin profit.

Faptul că orezul suferă din cauza schimbărilor climatice a afectat serios și anul trecut aprovizionarea cu acest produs a țării. Japonia s-a mulțumit în mare măsură cu autosuficiența în producția de orez, încercând să limiteze mărfurile străine de pe piață cu tarife de protecție. Priveliștea din magazine i-ar fi speriat pe japonezi care au făcut presiuni asupra guvernului pentru a distribui din rezerva strategică a țării la aprovizionarea cu orez.

 

Un soi de orez pentru sushi s-ar îndrepta spre dispariție în Japonia

 


Descoperă mai multe la Japonia ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns